Pizza de casă cu salată

Pizza de casă cu salată

Ingrediente

  • Aluat (pt 2 pizza – tava cuptor)
  • 500 gr faina25 gr drojdie
  • 30 gr ulei de masline
  • 250-275 gr apa calduta
  • 10 gr sare
  • 1 lingurita rasa zahar

Ingrediente

  • Ingrediente topping
  • 200 gr salata
  • 200 gr mozzarella
  • 4 ardei
  • 4 carnati cruzi
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 100 gr rosii cherry
  • busuiocsare
  • ulei de masline
  • 1 catel usturoi

 

Mod de preparare

  1. Punem faina intr-un vas de plastic, facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si uleiul.Framantam pana capata consistenta dupa care adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
  2. Acoperim vasul cu un servet de bumbac sau cu folie alimentara si il lasam la crescut pentru 45 minute -1 ora. Am folosit un mix din patru tipuri de salata (scarola, riccia, pan di zucchero si radicchio rosso).
  3. Atasez o poza cu toate cele patru tipuri de salata,Daca nu le gasiti, puteti folosi doar salata verde.Punem intr-o tigaie teflonata 1-2 linguri ulei de masline si un catel de usturoi necuratat dar usor zdrobit.
  4. Cand uleiul este incins, aruncam usturoiul si adaugam ciupercile champignon taiate in feliute subtiri, rosioarele cherry taiate in doua si ardeii jalapeno taiati in feliute subtiri. Daca folositi ciuperci proaspete adaugati si o cescuta mica de apa. Eu am folosit ciuperci congelate si le-am pus inghetate in tigaie.
  5. Cand ciupercile se inmoaie, adaugam salata. Amestecam, adaugam putina sare si mai lasam pe foc mic pana ce salata se inmoaie. Stingem focul, scurgem eventualul lichid ramas in tigaie si lasam mixul de legume sa se raceasca complet.
  6. Intre timp, scoatem carnea din matul carnatilor si o desfacem in mici bucatele (in Italia se foloseste foarte mult in pizzerii carnea cruda din carnati pentru ca este deja condimentata).
  7. Taiem mozzarella in cubulete mici si tocam marunt busuiocul.Impartim aluatul in doua parti egale, si intindem cu mana cate o bucata de aluat pe rand, in tava de cuptor tapetata cu putin ulei de masline si faina.
  8. Punem pe fiecare foaie o parte din mixul rece de legume si cateva bucatele de carne. Stropim intreaga suprafata a aluatului cu putin ulei de masline, busuioc tocat marunt si o coacem la 25o grade, cuptor preincalzit, pentru 10 minute.
  9. Cand marginile pizzei au prins culoare, scoatem tava, adaugam cubuletele de mozzarella si o mai lasam la cuptor inca 5 minute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea