
Pui cu ciuperci
Ingrediente
- 3 pulpe intregi de pui ( puteti folosi un pui de aprox 1kg)
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri bulion de rosii
- 1/2 pahar de apa
- 300g ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare
- Adaugam uleiul si 25 de g unt intr-o cratita si cand se infierbanta adaugam bucatile de pui condimentate cu sare si date prin faina. Lasam sa se rumeneasca la foc mic, adaugand si ceapa si usturoiul tocate un pic mai mare.
- Cand bucatile de pui s-au rumenit adaugam vinul, bulionul si apa .
- Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
- Ciupercile le spalam bine si le taiem felii nu foarte subtiri. Le prajim in 25 g unt sau ulei .
- Cand carnea este aproape gata adaugam ciupercile prajite si condimentam daca e cazul cu sare.
- Adaugam si piper ( alb). Mai lasam sa scada vreo 10 minute la foc potrivit fara capac.
- Poftă bună!