Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 3 pulpe intregi de pui ( puteti folosi un pui de aprox 1kg)
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri bulion de rosii
  • 1/2 pahar de apa
  • 300g ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Adaugam uleiul si 25 de g unt intr-o cratita si cand se infierbanta adaugam bucatile de pui condimentate cu sare si date prin faina. Lasam sa se rumeneasca la foc mic, adaugand si ceapa si usturoiul tocate un pic mai mare.
  2. Cand bucatile de pui s-au rumenit adaugam vinul, bulionul si apa .
  3. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Ciupercile le spalam bine si le taiem felii nu foarte subtiri. Le prajim in 25 g unt sau ulei .
  5. Cand carnea este aproape gata adaugam ciupercile prajite si condimentam daca e cazul cu sare.
  6. Adaugam si piper ( alb). Mai lasam sa scada vreo 10 minute la foc potrivit fara capac.
  7. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea