
Pizzete de vinete
Ingrediente
- 1 vanata mare
- 1-2 rosii
- 5-6 ciuperci champignon
- 250 g mozzarella / cascaval / cascaval vegetal
- 4-5 frunze busuioc
- patrunjel
- 1 catel usturoi (optional)
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Taiem rosiile si ciupercile in cubulete mici si le amestecam cu mozzarela desfacuta in buchetele mici, busuiocul si patrunjelul tocate marunt, un catel de usturoi dat prin razatoare (optional) si putina sare.
-
Spalam vinetele, le stergem si le taiem in felii de cca 1,5- 2 cm.
-
Aseazam feliile de vinete in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu 2-3 linguri de ulei de masline.
- Punem 1-2 linguri din mixul de legume peste fiecare felie de vanata si presaram pe deasupra fiecarei felii cate jumatate de lingurita de pesmet.
- Stropim feliile de pizzette din loc in loc cu inca 2-3 linguri de ulei de masline si le bagam in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.