Salată cu conopidă

Salată cu conopidă

Ingrediente

  • 500 de grame de conopida gata curatata de cotor si frunzele exterioare
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 linguri de iaurt cu 3,5% grasime (sau chiar mai slab)
  • 1 catel mic de usturoi
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 3 linguri cu varf de rondele de ceapa verde (numai partea verde deschis)
  • sare si piper alb macinat dupa gust

Mod de preparare

  1. Conopida  se desface in buchetele, indepartand cotorul si frunzele exterioare, precum si partile patate sau stricate, daca exista.
  2.  Conopida se pune la fiert in apa cu sare.
  3. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge bine conopida de apa. Pentru a grabi racirea, buchetelele de conopida se pot trece intr-un vas cu apa cu gheata, apoi se scurg bine si se pot prepara.
  4.  Conopida se toaca cat de marunt se doreste, eu am maruntit-o la cutit fara a insista prea mult , imi place sa aiba totusi o oarecare textura salata, dar daca se prefera, se poate zdrobi ca pentru un pireu, obtinand in final o crema tartinabila.
  5. Pentru sos: se bate iaurtul cu zeama de lamaie, maioneza si catelul de usturoi zdrobit fin.
  6. Se condimenteaza sosul cu sare si piper alb macinat dupa gust.
  7. Se pune conopida maruntita intr-un castron si se adauga rondelele de ceapa verde.
  8. Se toarna sosul si se amesteca bine, apoi se da la frigider macar 30 de minute, ca sa se amestece bine conopida cu sosul.
  9. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea