Suc de roşii cu busuioc

Suc de roşii cu busuioc

Ingrediente

  • 1 kg rosii bine coapte
  • 2 catei de usturoi curatati dar intregi
  • 15-20 frunze busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 1 ardei iute uscat (optional)
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

  1. Spalam rosiile, le stergem foarte bine, apoi le taiem in 4 bucati.
  2. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul si le zdrobim cu mana.Punem cratita pe foc mic si le lasam sa fiarba circa 30 de minute.
  3. Dupa 30 de minute, stingem focul si pasam rosiile cu ajutorul dispozitivului special pentru acest lucru.
  4. In cazul in care nu il aveti la dispozitie, puteti folosi o sita cu gauri foarte mici, astfel incat samburii sa nu ajunga in suc.
  5. Punem din nou pe foc sucul strecurat impreuna cu busuiocul spalat si rupt cu mana in mici bucatele, sarea, usturoiul si un ardei mic iute uscat.
  6. Fierbem sucul de rosii pe foc mic, pentru inca 30-45 de minute, sau pana cand scade si capata o consistenta usor densa.
  7. Stingem focul, eliminam cateii de usturoi si ardeiul iute si adaugam in sucul fierbinte, 2-3 linguri de ulei de masline.
  8. Punem sucul fierbinte in borcane sau sticle sterilizate. Dupa ce s-au racit, le depozitam in camara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea