Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente

  • 500 de grame de ciuperci champinion proaspete
  • 1 litru de supa de pasare (merge inlocuit cu apa, daca nu aveti supa preparata)
  • 1 ceapa mare
  • 50 de grame de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 50 de grame de faina
  • 250 ml. de smantana nefermentata (smantana pentru frisca sau smantana )
  • sare,
  • piper alb
  • 1 varf de cutit de nucusoara
  • ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

  1. Ciupercile nu se spala, pentru ca nu este recomandat, ele absorb apa ca un burete, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile.
  2. Se sterg, deci, ciupercile, cu atentie, cu un servetel, indepartand eventualele impuritati. Se taie ciupercile in lamele fine.
  3. Ceapa se taie marunt; se topesc 30 de grame de unt impreuna cu uleiul de masline in oala in care se va prepara supa si se adauga ceapa la calit. Se caleste 4-5 minute, amestecand continuu, pana se inmoaie:
  4. Se adauga 350 de grame de ciuperci, aproximativ o treime pastrandu-se.
  5. Se calesc ciupercile pana ce lichidul se evapora, amestecand constant. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand imbraca toate ciupercile.
  6. Se toarna supa (sau apa) fierbinte si se amesteca.
  7. Se fierbe supa 15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile.Intre timp, se topesc intr-o tigaie cele 20 de grame de unt pastrate si se adauga ciupercile ce au ramas, calindu-le cu sare si piper alb macinat 2-3 minute:
  8. Dupa trecerea celor 15 minute, supa se paseaza cu blenderul (blenderul de mana sau se poate turna intr-un blender fix):
  9. Se adauga in supa smantana si se da intr-un clocot scurt, apoi se condimenteaza cu sare dupa gust, piper alb macinat (mie imi place mai picanta) si 1 varf de cutit de nucsoara.Se adauga in supa ciupercile calite:
  10. Inainte de servire se presara cu ceapa verde (cozi) tocate. Pofta buna!

 

Un comentariu

  1. Pingback: » Supă cremă de ciuperci http://culinar.timpul.md/2013/09/08/supa-crema-de-ciuperci/ Moldova

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea