Îngheţată de nutella cu stafide

Îngheţată de nutella cu stafide

Ingrediente

  • 350 gr nutella
  • 1 lingura rasa miere
  • 40 gr zahar
  • 10 gr amidon de porumb
  • 460 gr lapte
  • 200 gr frisca
  • 100 gr stafide
  • brandy

Mod de preparare

  1. Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem pe foc mic .
  2. Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca continuu.
  3. Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea,amestecam bine pana ce nutella este integrata complet in crema de lapte, lasam crema sa se raceasca complet.
  4. Dupa ce s-a racit, mixam frisca partial (nu trebuie sa fie mixata bat ci doar cremoasa) si o adaugam cremei reci.
  5. Bagam inghetata la congelator si dupa primele 40 minute. o scoatem si o amestecam bine astfel incat sa distrugem cristalele de gheata formate.
  6. Am repetat operatia de 3 ori din 40 in 40 minute.Dupa primele 40 minute, cand inghetata se intareste putin aduagm 100 gr stafide tinute inainte 15 minute in apa amestecata cu brandy si stoarse bine.
  7. O bagam din nou la congelator unde o vom lasa pana se intareste bine.
  8. Pofta buna!

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea