Pui cu ciuperci şi cartofi

Pui cu ciuperci şi cartofi

Ingrediente

  • 1/2 kg pui (pulpe sau piept)
  • 1/2 kg ciperci
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper si ulei dupa gust

Mod de preparare

  1. Pui cu ciuperci si cartofi este o mancare delicioasa si simpla de preparat.
  2. Puiul se spala si se portioneaza in bucati de marimea dorita.
  3. Ciupercile se spala,se taie in patru si se pun pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.
  4. Intre timp curatam ceapa,o taiem joulien si o punem in vasul in care gatim,curatam usturoiul,il tocam si-l punem in vas,se iau cartofii se curata, se spala, se taie bastonase de cca 2 cm grosime si se adauga in vas.
  5. Cand ciupercile s-au gatit partial(nu mai au nici un pic din zeama care o lasa)le punem si pe aceastea in vas. Punem sare, piper, ulei dupa gust si amestecam bine.
  6. Deasupra se pun bucatile de pui date cu sare si piper. Dam totul la cuptor pt cca 60-70 de min(sau pana se rumenesc).Inainte cu 10-15 min sa fie gata se adauga vinul.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea