Ciorbă picantă de conopidă cu sos de roșii

Ciorbă picantă de conopidă cu sos de roșii

Ingrediente

  • 1 conopida medie (550-600 g)
  • 2-3 morcovi medii
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 ardei iute mic
  • 2 linguri ulei
  • 1.2 l supa legume
  • 1 catei usturoi
  • 1 frunza dafin
  • 100 ml suc rosii
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Spalam bine buchetelele de conopida si le punem intr-un vas cu apa sarata. Le lasam sa astepte pana le vine momentul sa le punem in ciorba.
  2. In uleiul incins calim ardeiul iute, apoi adaugam ardeiul kapia, si in final morcovii feliati sau tocati cuburi.
  3. Stingem cu o cana de supa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic-mediu.
  4. Mutam totul intr-o oala incapatoare, adaugam restul de supa de legume, conopida, catelul de usturoi, frunza de dafin, sucul de lamaie si fierbem in jur de 5 minute.
  5. Dupa acest interval adaugam sucul de rosii, asezonam cu sare si piper si mai fierbem inca 5 minute. Verificam daca este fiarta conopida si luam de pe foc.
  6. Servim ciorba picanta de conopida cu suc de rosii cu putina boia picanta, patrunjel verde proaspat tocat si putina smantana (daca servim in perioada postului renuntam la smantana).
  7. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea