
Friptură de iepure cu smântână și usturoi
Ingrediente
- spinarea de la un iepure mare
- 100 g slanina afumata
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura unt
- 1 ceasca smantana
- 1 ceasca zeama de carne
- 1 lingurita faina
- sare
Mod de preparare
- Pentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava.
- Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit.
- Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura. Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert.
- Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii.
- Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura.
- Dupa dorinta se poate adauga, inainte de a pune smantana, si zeama strecurata de la marinata.