Prăjitură cu prune

Prăjitură cu prune

Ingrediente

  • 2 oua mari(sau 3 mici)
  •  9 linguri de ulei
  •  15 linguri rase de faina de grau
  • 10 linguri de lapte
  •  10 linguri de zahar
  •  1 lingura de zahar vanilat
  •  1 lingurita de praf de copt
  •  un praf de sare
  •  coaja rasa de la o lamaie
  •  700 gr de prune

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  •  75 gr unt
  •  5 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  •  1 lingura de zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
  2. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza.
  3. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt.
  4. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
  5. Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
  6. Deasupra se presara crusta care se prepara astfel: untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat.
  7. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri.
  8. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea