Roșii umplute cu orez

Roșii umplute cu orez

Ingrediente

  • 6 rosii
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 1 ceapa
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 1/4 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml ulei extravirgin de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Se taie capacel din rosii si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor.
  2. Pulpa scoasa se mixeaza in robotel.In cele 2 linguri de ulei incins se caleste ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie se adauga orezul si se prajeste si el cca. 5 minute, pana se rumeneste un pic.
  3. Se adauga pulpa rosiilor si se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga verdeturile (marar, patrunjel, ceapa verde) tocate fin.
  4. Se umplu rosiile cu amestecul de orez, dar nu chiar pana sus pentru a avea loc sa se umfle orezul. Se aseaza capacelul deasupra.Se aseaza rosiile umplute intr-o tava, astfel incat sa stea aproape una de alta.
  5. Se toarna 3/4 cana de apa fierbinte in tava. Se toarna uleiul de masline, avand grija sa curga si peste rosii.
  6. Se presara rosiile cu sare deasupra.Se da tava la cuptor, la 220C pentru 50 minute (pana orezul e fiert; pentru siguranta verificati dupa acest timp).
  7. Cand se scot din cuptor se stropesc cu sosul din tava.Se lasa sa se racoreasca. Se servesc la temperatura camerei.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea