Banane în sos de portocale

Banane în sos de portocale

Ingrediente

  • 2 banane
  • 3 linguri de zahar (alb sau brun)
  • 160 ml suc de portocale (eu am pus cumparat)
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 1 priza buna scortisoara
  • 1 portocala
  • 1 lingura suc de lime
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 70 gr unt (82% grasime)

Mod de preparare

  1. Inainte de a incepe, pregatiti-va toate ingredientele, sa le aveti la indemana, fiindca totul se prepara rapid.
  2. Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic, amestecand des, pana capata o culoare aurie.Se adauga 80 ml suc de portocale si se amesteca rapid.
  3. Daca in jurul lingurii caramelul s-a intarit un pic, lasati totul la foc mic pana „cocolosul” de caramel se dizolva complet in sirop.Adaugati atunci miezul razuit de la vanilie si scortisoara.
  4. Cresteti un pic puterea focului si lasati sosul sa fiarba pana incepe sa faca spuma deasupra (maxim 1 minut).Adaugati sucul de lime, lichiorul si coaja razuita de la portocala (prin razatoarea mica).
  5. Daca veti servi copiilor acest desert lasati sa dea cateva clocoteca sa se evapore alcoolul. Daca nu, luati imediat oala de pe foc.Adaugati in 3-4 transe untul taiat cubulete si amestecati pana e complet dizolvat.
  6. Adaugati restul de suc de portocale (cei 80 ml).Taiati bananele pe lung si apoi felii.
  7. Puneti-le in sos si amestecati.Se serveste sosul rece cu inghetata sau caldut cu clatite (clasice sau americane).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea