Clătite cu brânză de vacă

Clătite cu brânză de vacă

Ingrediente

  • Umplutura
  • 500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 gr zahar tos
  • 30 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 2-3 linguri stafide
  • 2 linguri rom

Ingrediente

  • Sos de smantana
  • 4 linguri smantana
  • 2 lingurite cu varf zahar pudra vanilat
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

  1. Se pun stafidele la inmuiat cu rom si apa calduta cat sa le acopere.
  2.  Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul tos si apa. O asezam pe oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit.
  3. Va dura cam 8-10 minute Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata.
  4. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros.
  5. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temp. camerei e gata.
  6. Amestecam branza cu zaharul pudra.
  7. Se adauga stafidele scurse in umplutura si amestecati iar. Pastrati umplutura la frigider pana aveti nevoie de ea.
  8. Preparati 6 clatite dupa (o portie jumatate).
  9. Puneti pe fiecare clatita 2 linguri bune de umplutura. Ridicati marginile. Rulati dinspre partea cu umplutura.
  10. Pentru servire, amestecati smantana cu zahar pudra vanilat.
  11. Serviti clatitele cu sos de smantana si pudrate cu putina scortisoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea