Dulceață de afine

Dulceață de afine

Ingrediente

  • 1 kg afine
  • 450 gr zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 4 cuisoare (optional)

Mod de preparare

  1. Se acopera afinele cu zahar si se lasa 1 ora la macerat.Se pun la fiert la foc mic la inceput, pana afinele isi lasa sucul si incepe sa fiarba. Dureaza cca 15 minute.
  2. Cand incepe tot amestecul sa fiarba, lasati-l pe foc inca 1 minut.Strecurati afinele de sucul lasat.
  3. Lasati-le 10 minute la scurs ca sa colectati cat mai mult suc.Puneti sucul strecurat inapoi pe foc, la fiert, impreuna cu scortisoara si cuisoarele.
  4. Fierbeti timp de 20 minute, curatand spuma groasa care se formeaza deasupra.Puneti afinele in siropul fiert.
  5. Lasati inca 8 minute la fiert din momentul in care incepe sa clocoteasca.Puneti dulceata de afine fierbinte in borcanele sterilizate fierbinti, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine.
  6. Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid.
  7. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte (dunst uscat).Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea