Orez cu legume și susan

Orez cu legume și susan

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bob lung (basmati am folosit)
  • 1 1/4 cana apa
  • 1/4 lingurita ulei susan
  • 1/2 lingurita sos de soia
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 praz
  • 1/2 cana mazare (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri seminte de susan
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper negru

Mod de preparare

  1. Se incinge 1 lingura ulei intr-o oala. Se adauga orezul si se prajeste la foc mare, pana se rumeneste usor. Nu se va rumeni uniform.
  2. In tot acest timp amestecati des.Se adauga apa calda peste orez, se aduce la fierbere, se pune capacul si se fierbe 5 minute.Se stinge focul se ridica capacul, se pune un prosop pe oala si apoi se pune capacul la loc.
  3. Se lasa sa stea 15 minute, timp in care nu ridicati capacul.Se taie ceapa verde rondele (si partea alba si partea verde).
  4. Se taie partea alba si verde deschis de la praz in doua pe lungime, apoi se taie rondele subtiri. Ciupercile se curata de codita si se taie felii subtiri.
  5. Intr-o tigaie larga, in 2 linguri ulei se calesc ciupercile, presarate cu putina sare si piper negru, pana se inmoaie. Se scot pe o farfurie.In aceeasi tigaie se calesc ceapa verde si prazul timp de doar 2 minute, pana se inmoaie usor.
  6. Se scot peste ciuperci.Mazarea se fierbe in apa cu sare. Se scurge si se pune peste celelalte legume.Susanul se prajeste usor intr-o tigaie fara adaos de grasime.
  7. Orezul fiert se stropeste cu ulei de susan si sos se soia si se amesteca cu o furculita.Se adauga legumele si susanul prajit peste orez si se amesteca iar, gustand de sare.Se serveste cald sau rece.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea