Orez cu spanac

Orez cu spanac

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bob lung (200 gr orez)
    150 gr spanac
    1 ardei gras verde copt
    1/2 legatura patrunjel
    3 fire marar
    2 1/2 cani supa de pui
    1 ceapa
    2 catei de usturoi
    3 linguri ulei
    sare, piper

Mod de preparare

  1. Se mixeaza in blender ardeiul copt curatat de coaja si cotor, spanacul, usturoiul, patrunjelul, mararul si 1 cana de supa pana devine piure.
  2. In uleiul incins se prajeste orezul, la foc mediu, timp de 2-3 minute.
  3. Se adauga ceapa tocata marunt si se mai caleste inca 3 minute pana ceapa e moale.
  4. Se adauga piureul de spanac si restul de supa (inca 1/2 cani). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  5. Se aduce la fierbere, se pune capacul pe oala si se da focul la mic. Se fierbe timp de 20 minute fara a amesteca in el.
  6. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute sa stea cu capac, astfel incat se absoarba toata supa.
  7. Se amesteca usor cu furculita in orez si se drege de sare daca e cazul.
  8. Pofta buna!

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea