Chipsuri de mere

Chipsuri de mere

Ingrediente

  • 1 mar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1/4 lingurita scortisoara

Mod de preparare

  1. Se feliaza marul rondele foarte subtiri, ca chipsurile. 
  2. Folositi o razatoare care are si lama de feliat pentru a obtine felii la fel de subtiri, astfel se vor praji cam in acelasi timp.
  3. Se aseaza feliile una langa alta in tava cu hartie de copt si apoi cu o sita fina le pudram cu zahar amestecat cu scoartisoara.
  4. Dam la cuptor, pe cel mai de sus nivel, la 200C pentru 10 minute.
  5. Intoarcem feliile in tava, dam temperatura la 180C si mai lasam 10 minute, pana chipsurile devin maronii deschis pe margini.
  6. Daca feliile nu se rumenesc usor nu vor fi crocante. 
  7. Verificati feliile in ultimele minute, unele felii se vor praji mai repede, de exemplu cele de pe margine, asa ca trebuie sa le scoateti pe rand.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea