Supă cremă de cartofi

Supă cremă de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 2 morcovi (cca 150 gr)
  • 1 felie telina (cca 50 gr)
  • 150 gr afumatura (sunculita, ciolan etc)
  • 2 fire tarhon
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Se taie baconul felii mai mari. Se prajeste usor in uleiul incins.
  2. Se adauga morcovii si partea alba de la praz rondele, ceapa tocata, telina cubulete. Se continua sa se prajeasca totul la foc mic inca 10 minute, pana legumele se inmoaie.
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi, sare, piper si 4 cani de apa.Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 30 minute, pana legumele sunt fierte bine. Se scoate afumatura din oala si se pune deoparte sa se racoreasca.
  4. Se strecoara legumele, retinandu-se si supa de care vom avea nevoie la pasul urmator.In robotul de bucatarie se paseaza legumele pana devin piure.
  5. Apoi se adauga supa (cu robotul mergand )pana supa crema capata consistenta dorita (am pus 2 cani se supa).Se pune supa crema inapoi in oala si se da focul mic sub ea.
  6. Se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.Se toaca tarhonul marunt si se adauga in supa crema.
  7. Se taie cubulete afumatura si se pune si ea in oala. Se lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute si se drege de sare.
  8. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea