Supă de roșii cu mozzarella

Supă de roșii cu mozzarella

Ingrediente

  • 1.2 kg rosii
  • 4 catei usturoi
  • 2 felii paine (fara coaja; sau un cartof)
  • 2 fire cimbru proaspat
  • 2 foi dafin
  • 12-16 bile mici de mozzarella
  • 6 frunze busuioc
  • 7 linguri ulei masline
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Coaceti rosiile in cuptor, la 250C pentru 15-20 minute. Curatati-le de coaja cand se racoresc (retinand sucul care-l lasa) si mixati-le in robotel.
  2. In 3 linguri ulei incins caliti cateii de usturoi rapid, pana incep sa miroasa. Adaugati 1/2 cana apa, rosiile mixate, painea rupta bucatele (sau cartoful cuburi), dafinul si cimbrul.
  3. Condimentati totul cu 1/4 lingurita piper si 1/2 lingurita sare.Lasati sa fiarba la foc mediu pentru 30 minute.
  4. In acest timp striviti frunzele de busuioc cu putina sare mare intr-un mojar pana devin pasta si adaugati restul de 4 linguri ulei.Scoateti dafinul si cimbrul din oala.
  5. Mixati supa in blender pana devine fina.Serviti supa fierbinte cu bile de mozzarella (se vor topi usor in supa) si stropita cu sos de busuioc.
  6. Adaugati si niste crutoane de paine alaturi daca o doriti mai consistenta.
  7. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea