
DULCEAȚĂ DIN GUTUI
Ei, a venit și timpul gutuilor;) Nu puteam să le ignorăm. Am tot văzut pe ici, pe colo, că toată lumea apreciază dulceața de gutui cu bucățele, mi-am luat inima în dinți și cu răbdarea din dotare, am dat gata cele 4000 g de gutui. Bineînțeles că am adus ceva îmbunătățiri rețetei clasice;) Super demențială și aromată!
Ingrediente
- 1 kg gutui tăiată cubulețe
- 1 kg zahăr
- 300 ml apă
- 250 ml suc de lămâie
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare
- 1Pune la fiert apa cu zahărul, sucul de lămâie și batonul de vanilie. După ce s-a topit zahărul, scoate vanilia și adaugă cubulețele de gutuie, amestecă și lasă pe foc domol până ce fructele s-au înmuiat, iar siropul s-a legat.
- Ia o linguriță din dulceaţă și lasă să se răcorească. Siropul trebuie să curgă încet și să fie foarte lipicios.
- Ia dulceața de gutui de pe foc, las-o să se răcească și pune-o în borcane sterilizate.
- După ce ai închis borcanele, întoarce-le cu fundul în sus și lasă-le așa o zi. Astfel, dulceața de gutui nu va prinde aer, împiedicând formarea mucegaiului, și nu se va întări defel.