DULCEAȚĂ DIN GUTUI

DULCEAȚĂ DIN GUTUI

Ei, a venit și timpul gutuilor;) Nu puteam să le ignorăm. Am tot văzut pe ici, pe colo, că toată lumea apreciază dulceața de gutui cu bucățele, mi-am luat inima în dinți și cu răbdarea din dotare, am dat gata cele 4000 g de gutui. Bineînțeles că am adus ceva îmbunătățiri rețetei clasice;) Super demențială și aromată!

 

Ingrediente

  • 1 kg gutui tăiată cubulețe
  • 1 kg zahăr
  • 300 ml apă
  • 250 ml suc de lămâie
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare

  1. 1Pune la fiert apa cu zahărul, sucul de lămâie și batonul de vanilie. După ce s-a topit zahărul, scoate vanilia și adaugă cubulețele de gutuie, amestecă și lasă pe foc domol până ce fructele s-au înmuiat, iar siropul s-a legat.
  2. Ia o linguriță din dulceaţă și lasă să se răcorească. Siropul trebuie să curgă încet și să fie foarte lipicios.
  3. Ia dulceața de gutui de pe foc, las-o să se răcească și pune-o în borcane sterilizate.
  4. După ce ai închis borcanele, întoarce-le cu fundul în sus și lasă-le așa o zi. Astfel, dulceața de gutui nu va prinde aer, împiedicând formarea mucegaiului, și nu se va întări defel.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea