Saramură de pește

Saramură de pește

Ingrediente

  • 7 pastravi (mai mici; cca 1.5 kg)
  • 3 ardei (colorati; am pus 2 verzi si 1 rosu)
  • 2 rosii (bine coapte)
  • 2-3 ardei iuti
  • 4-6 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 fire cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 lingurite otet
  • 1 lingurita sare
  • piper negru

Mod de preparare

  1. Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar.
  2. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti.
  3. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina.
  4. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc.
  5. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.
  6. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
  7. Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura.
  8. Mai fierbeti 2 minute.Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
  9. Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei.
  10. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.Serviti saramura de peste cu mamaliguta.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea