Prăjitură cu brânză

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr smantana (acra/fermentata)
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 225 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente

  • Umplutura
  • 500 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 70 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
  • coaja de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

  1. Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).
  3. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.
  4. Se coace blatul la 190C pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.
  5. Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
  6. Se aseaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.
  7.  si vedeti putin lichid in umplutura, presarati pe blat putin gris (un strat fin) ca sa absoarba excesul de lichid
  8. Se mai coace prajitura, tot la 190C, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).
  9. Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

 

Un comentariu


  1. cred ca e grozava si se prepara destul de usor !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea