Vitaminele frumuseții

Continutul dietei zilnice influenteaza puternic imaginea ta exterioara si confortul psihic de care te bucuri. O alimentatie ideala, cu un continut de vitamine echilibrat, iti va mentine sanatatea si frumusetea.

Vitaminele din alimentatie, dar si cele incluse in suplimentele vitamince sau in compozitia produselor de ingrijire a tenului sunt cele care protejeaza pielea de actiunea agresiva a poluarii sau a radiatiilor ultraviolete, asigura elasticitatea, stralucirea tenului si previn aparitia ridurilor. Ele fac parte dintre ingredientele obligatorii ale unei diete sanatoase si specialistii ne sfatuiesc sa le folosim si ca supliment al cremelor pentru ingrijirea tenului, mai ales dupa varsta de 25–30 de ani, cand sunt necesare pentru a preveni imbatrinirea precoce a pielii. Care sunt acestea:

Vitamina A sau betacaroten-ul. S-a demonstrat ca stimuleaza regenerarea pielii si previne imbatranirea precoce determinata de expunerea prelungita la razele ultraviolete. Este de asemenea esentiala pentru par si pentru ochi, previne infectiile pielii, acneea si petele rosii si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.
Carentele de vitamina A duc la: eruptii cutanate, uscarea excesiva a pielii, accentuarea ridurilor, par tern si uscat, aparitia matretii, exfolierea unghiilor, acnee si pete cuperozice, oboseala vizuala.
Surse naturale: lapte si produse lactate, oua, morcovi, legume verzi, rosii, papaya, pepene.

Vitaminele B. Sunt vitale pentru supletea si fermitatea pielii, pentru a iti asigura o piele neteda, curata si luminoasa si pentru a combate aparitia precoce a parului carunt. Studiile au aratat ca 40% dintre cazurile de dermatite se datoreaza carentelor de vitamine B. Complexul de vitamine B are rolul principal in combaterea dermatitelor atopice si stresului datorat schimbarilor de anotimp si factorilor de mediu.
Carentele de vitamine B duc la: exces de sebum, piele uscata, exfolierea buzelor, iritatii ale tenului, pete rosii, riduri premature, cresterea incetinita a firului de par.
Surse naturale: cereale integrale, nuci, legume de primavara cu frunze verzi, drojdia de bere.

Vitamina C sau acidul ascorbic.Are proprietati antihistaminice, prevenind alergiile cutanate manifestate prin inrosirea pielii sau prin mancarimi si stimuleaza regenerarea celulara si producerea de colagen. Regularizeaza secretia glandelor sebacee, previne aparitia liniilor fine si a angiectaziilor (microleziunile vaselor sangvine), iar combinata cu biofavonide si proteine previne aparitia petelor tenului, intareste capilarele si previne sangerarile gingivale.
Carentele de vitamina C duc la: ingrasarea excesiva a tenului, dermatite, friabilitate a firului de par, fragilitate capilara, acolagenoza, infectii repetate ale pielii.
Surse naturale: broccoli, varza, fructe proaspete, patrunjel, legume verzi, citrice, kiwi.

Vitamina E.

Numita si „vitamina tineretii eterne“, creste gradul de hidratare a pielii si confera tenului un aspect neted, previne si stopeaza aparitia ridurilor, petele cauzate de varsta si imbatranirea prematura a pielii. Ajuta la imbunatatirea circulatiei si la vindecarea cicatricilor prin stimularea reproducerii celulare.
Carentele de vitamina E duc la: scaderea rezistentei la infectii si a fermitatii teusuturilor epidermice.
Surse naturale: germenii de grau, laptele, untul, galbenusul de ou, maslinele, soia, semintele de floarea soarelui, nucile.

Vitamina D.

Este vitamina esentiala pentru sanatatea dintilor, oaselor si a unghiilor, caci ea este cea care ajuta la asimilarea calciului si a fosforului in organism si mentine fermitatea epidermica.
Carentele de vitamina D duc la: aparitia cariilor dentare si fragilitate osoasa.
Surse naturale: lumina solara, laptele, untul, semintele incoltite.

sursa: helpnet.ro
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea