Muschiuleț de porc în sos de roșii și ciuperci

Muschiuleț de porc în sos de roșii și ciuperci

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc mic (cca 350 -450 gr)
  • 350 gr ciuperci champignon mici
  • 3 rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 priza zahar
  • 150 ml supa de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa unt
  • sare, piper, chili

Mod de preparare

  1. Se presara muschiuletul cu sare, piper negru si chili.
  2. Se oparesc rosiile si se curata de coaja. Se taie in doua si se curata de cotoare si zona cu seminte. Se mixeaza apoi scurt in blender (nu trebuie sa fie prea fin mixate, ci doar sa se striveasca uniform).
  3. Se taie ciupercile in patru.
  4. Se incinge uleiul intr-o oala mai larga (care sa cuprinda muschiuletul). Se prajeste muschiuletul pe ambele parti pana se rumeneste frumos (cca 3 minute / parte) si apoi inca 30 secunde pe laterale. Aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma. Se scoate muschiuletul pe o farfurie.
  5. Se adauga in tigaie untul si dupa ce se topeste se da focul la mare si se pun ciupercile si se presara cu sare si piper. Se prajesc ciupercile cam 3 minute, amestecand des, sa se rumeneasca un pic. Se scot ciupercile peste muschiulet.
  6. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge totul cu vin si se fierbe pana vinul e aproape evaporat.
  7. Se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc mic.
  8. Se adauga dafinul, cimbrul, zaharul, supa de pui si 150 ml apa. Se adauga sare dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
  9. Se aseaza muschiuletul in sos si se mai fierbe cu capac 15 minute, intorcand muschiuletul la jumatatea timpului.
  10. Se adauga ciupercile si patrunjelul si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
  11. Pentru servire se folosesc farfurii adanci: se aseaza cu lingura legume in centrul farfuriei, sosul se va scurge pe margini; deasupra se aseaza felii subtiri de muschiulet care se presara cu putina sare mare si piper negru. Este foarte bun insotit de mamaliguta sau piure de cartofi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea