Pui cu cartofi în sos de lămâie și oregano

Pui cu cartofi în sos de lămâie și oregano

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui
  • 500 gr cartofi (4-6 cartofi)
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare, piper negru

Mod de preparare

  1. Carnea se spală și se sterge bine. Se presară cu sare și piper.
  2. Cartofii se curață și se taie în 6 pe lungime. Se presară cu sare, piper negru și oregano.
  3. Se incing cele 2 linguri de ulei si se rumenesc pulpele pe ambele parti (cca 5 minute / parte). Se scurge grasime din tigaie, astfel incat s aramana doar 1 lingura. Se trage tigaia de pe foc.
  4. Se adauga usturoiul strivit si se amesteca 1 minut, avand grija sa ajunga usturoiul si pe carne.
  5. Tot continutul tigaii se rastoarna intr-o tava. Se toarna in tava uleiul de masline, sucul de la lamaie si 150 ml apa.
  6. Se aseaza cartofii in jurul bucatilor de carne. Se presara putin oregano si pe carne.
  7. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 200C, timp de 25 minute.
  8. Se scoate folia si se mai lasa la cuptor inca 20 minute.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea