Vitel cu mazare și cartofi

Vitel cu mazare și cartofi

Ingrediente

  • 500 gr carne de vitel (sau pulpa de miel)
    1 ceapa mare
    3 catei de usturoi
    1 lingura buna pasta de rosii (sau 200 gr rosii din conserva mixate in robot)
    80 ml vin alb sec
    1/2 legatura patrunjel
    1/2 lingurita boia dulce
    1 foaie dafin
    1 varf cutit nucsoara macinata
    200 gr mazare proaspata
    300 gr cartofi
    2 linguri ulei
    sare, piper

Mod de preparare

  1. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Se va tine apa fierbinte cat timp se face tocanita.
  2. Se taie carnea bucati mai mari. Se macina in robot ceapa pana devine pasta sau se da pe razatoare.
  3. In uleiul incins se caleste pasta de ceapa doar 2-3 minute. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti pana incepe sa se rumeneasca un pic.
  4. Se stinge cu vin si se fierbe pana se evapora aproape de tot.
  5. Se adauga pasta de rosiile, boiaua, patrunjelul tocat si usturoiul strivit si se calesc 2-3 minute.
  6. Se adauga 2 cani de apa, cuisorul, dafinul, putina sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere.
  7. Se pune capacul si se fierbe timp de 1.5 ore. Dupa aproape 1 ora apa ar trebui sa fi scazut aproape de tot si sa se fi format un sosulet.
  8. In acest caz se mai adauga cate 2 polonice de apa fierbinte. Se va adauga apa fierbinte (cate 1, 2 polonice o data) de cate ori e nevoie pana carnea e fiarta super bine. Mie dupa 1.5 ore carnea era moale si se desfacea fasiute.
  9. Se adauga mazarea si 2 polonice de apa fierbinte si se fierbe tot cu capac inca 10 minute.
  10. Se adauga cartofii noi spalati (daca sunt mai mari se pot taia felii pe lung, altfel ii lasati intregi) si inca putina apa daca e necesar. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt fierti si apa a scazut la consistenta unui sos (cca 15-20 minute).
  11. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea