Compresele cu ghimbir, remediul na­tural al sinuzitei

Remediu pentru sinuzita

Cum se procedeaza? Se ia o bucata de ghimbir de marimea unei nuci, se da pe razatoare, dupa care se pune pulpa rasa intr-un saculet de bumbac. Intr-un ibric se pune un litru de apa la fiert, dupa care se micsoreaza focul – apa trebuie sa ramana calda, dar sub punctul de fierbere. Se pune saculetul cu ghimbir in vas, apasandu-l din cand in cand cu o spatula de lemn, pentru a-si lasa tot sucul.
Se pregateste un pansament de dimensiune potri­vita pentru a putea fi asezat deasupra nasului. Pansamentul poate fi din vata sau din burete medicinal, invelit in tifon, se inmoaie in apa de ghimbir, se stoarce pentru a se elimina excesul de lichid si se asaza cat de fierbinte poate fi suportat, in zona sinusurilor. Se acopera cu un servet din bumbac, pliat in patru, care are rolul de a pastra caldura si de a absorbi eventualul surplus de lichid. In momentul in care compresa incepe sa se raceasca se da deoparte si se inlocuieste cu una noua.

Aceasta procedura poate fi repetata de trei-patru ori pe zi. Dupa aplicarea compresei de ghimbir, pielea ramane rosie, dar acesta nu este un motiv de teama. In functie de rezultatele obtinute, tratamentul cu comprese cu ghimbir poate dura intre patru si zece zile. Apa de ghimbir se poate reincalzi de mai multe ori, cu conditia sa nu se atinga niciodata punctul de fierbere, pentru ca in acel moment ea isi pierde calitatile. Cel mai bine este sa nu o reincalziti decat pentru aplicarile zilei in curs, pentru a doua zi preparand alta apa de ghimbir. In acest fel, compresele cu ghimbir vor fi mult mai eficiente si tratamentul va fi mai scurt.

sursa: revistafelicia.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea