Micul dejun din copilărie ne influenţează sindromul metabolic

Cercetătorii au descoperit că micul dejun are o influenţă puternică asupra sindromului metabolic de la vârsta adultă.

Sindromul metabolic se defineşte prin toleranţă scăzută la glucoză, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate şi hiperinsulinemie. Prin toţi aceşti factori, sindromul metabolic cauzează creşterea riscului cardiovascular, motiv pentru care trebuie depistat precoce.

În acest studiu, condus de un grup de cercetători din Suedia, mai mulţi copii au fost întrebaţi ce mănâncă la micul dejun. Aceştia au fost urmăriţi timp de 27 de ani, după care li s-au verificat factorii care influenţează sindromul metabolic.

Rezultatele la care s-a ajuns au fost acelea că persoanele care nu obişnuiau să mănânce sănătos dimineaţa, în copilărie, erau cu 68 % mai predispuşi să sufere de sindromul metabolic, în comparaţie cu cei care mâncau sănătos, în această parte a zilei.

În acest studiu au fost luaţi în considerare şi factorii economici, precum şi stilul de viaţă al fiecăruia. Concluziile la care s-a ajuns au fost că există o legătură puternică între un micul dejun sărac şi factorii de risc metabolic, putându-se vorbi despre obezitate abdominală şi un nivel ridicat de zahăr în organism.

sursa: one.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea