Sucul de roşii poate preveni cancerul la sân

Un pahar de suc de roşii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimulând secreţia unui hormon care luptă împotriva bolii, au descoperit cercetătorii americani.

„Avantajele consumului de roşii sau a produselor pe bază de roşii, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, au fost evidente în descoperirile noastre„, au afirmat cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey, citaţi de dailymail.co.uk

De exemplu, un pahar de suc de tomate pe zi conţine o cantitate suficientă de licopen, substanţa chimică din roşii care stimulează secreţia de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

Licopenul conferă, de asemenea, culoarea roşie a tomatelor şi au existat studii ce au arătat că este eficient şi împotriva cancerului la prostată.

 Cercetătorii americani au măsurat nivelul hormonului adiponectină în cazul a 70 de femei cu vârsta de peste 55 de ani, înainte şi după ce au consumat suc de roşii timp de 10 săptămâni.

Toate femeile erau fie supraponderale, fie aveau o rudă apropiată diagnosticată cu cancer la sân, acestea având un risc mai mare de a se îmbolnăvi.

Cantitatea de licopen regăsită într-un pahar de suc de roşii a crescut nivelurile de adiponectină cu până la 9%, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ţine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân, iar creşterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substanţială în cazul femeilor mai slabe.

Descoperirile demonstrează importanţa prevenirii obezităţii. O dietă bogată în roşii are un impact mai mare asupra (…) femeilor care au urmat o dietă sănătoasă„, a afirmat cercetătoarea Adana Llanos.

Cercetări anterioare au arătat că licopenul poate combate, de asemenea, cancerul la sân, oprind creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

Cea mai bună sursă de licopen se află în roşii, dar această substanţă este prezentă, în cantităţi mai mici, în guave, pepene verde, caise, papaya şi grepfrut roz.

sursa: mediafax

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea