Chec de cafea

Chec de cafea

Ingrediente

  • Pentru chec
  • 175 g unt nesarat, plus extra pentru uns
  • 175 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 15 ml lichior de cafea
  • 175 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 45 ml cafea instant dizolvata in 15 ml apa fierbinte
  • Pentru glazura
  • 175 g zahar pudra
  • 10 ml cafea instant, dizolvata in 35 ml apa fierbinte
  • 18 bomboane de ciocolata cu aroma de cafea

Mod de preparare

  1.  Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
  2. 2. Amestecati untul si zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos. Bateti ouale, unul dupa altul, adaugand 15 g de faina daca incepe sa se inchege. Adaugati lichiorul de cafea.
  3.  Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati. Puneti jumatate din umplutura intr-un alt bol si amestecati cafeaua.
  4.  Turnati o lingura din fiecare umplutura (cea fara cafea si cea care contine cafea) in tava, apoi repetati procesul cu umplutura ramasa pentru a crea doua straturi. Agitati o data tava pentru a distribui umplutura, apoi invartiti o furculita prin ea pentru a crea un efect de fasii.
  5.  Coaceti timp de 45-50 de minute sau pana ce o scobitoare iese curata din compozitia propriu-zisa. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca.
  6. 6. Pentru a prepara glazura, puneti zaharul pudra intr-un bol, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Turnati glazura peste prajitura si aranjati bomboanele de ciocolata dupa cum doriti.

 

Un comentariu


  1. Un chec pufos cu tot ce-i trebuie: cafea, lichior de cafea, bomboane !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Tartă cu ciuperci și pui

Tartă cu ciuperci și pui