Pizza de casă cu cârnăciori

Pizza de casă cu cârnăciori

Ingrediente

  • carnaciori
  • mozzarella
  • sos de rosii
  • drojdie
  • faina
  • oregano

Mod de preparare

1. Amestecă drojdia uscată cu zahărul și toarnă treptat apa călduță. Amestecă bine și lasă să crească 15-20 de minute la loc cald.
2. Între timp, amestecă sosul de roșii cu un praf de piper, oregano/busuioc uscat după gust. Lasă-l deoparte să se combine aromele. Taie julien ceapa, fâșii șunca și mozzarella, rondele cârnăciorii.
3. Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de oregano, sare și maiaua. Frământă cinci minute, cât aluatul capătă elasticitate. Lasă-l în castronul pudrat cu făină și pune-l la crescut 30 de minute.
4. Rupe un sfert din aluat și lasă-l deoparte, iar restul întinde-l  în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor 10 minute. Întinde aluatul păstrat și rulează-l ușor.
5. Scoate din cuptor, unge blatul cu sosul de roșii aromatizat și așază de jur împrejur ruloul din aluat. Cu degetul mare de la mână, apasă pe marginile ruloului, formând niște orificii. Pune în fiecare o bucățică de cârnăcior, iar pe mijlocul blatului așază ceapa, șunca și mozzarella și dă la cuptor 25-35 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit rumen și pofticios. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea