Tartă cu ciuperci și pui

Tartă cu ciuperci și pui

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 g făină
  • 125 g unt rece
  • 1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)
  • Sare
  •  Pentru umplutură
  • 1 cutie cu ciuperci
  • ½ piept de pui fiert (sau 200 g șuncă)
  • 2-3 ouă
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mică (3-4 fire ceapă verde)
  • 50 g cașcaval (sau mozzarella)
  • Unt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

  1. Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apa, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.
  2. Între timp, călește într-o linguriță cu unt ceapa tocată fin împreună cu ciupercile tocate din cuțit. Când apa (pe care o lasă ciupercile) a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute. Sărează și pipărează după gust și lasă să se răcoreacă.
  3. Bate ouăle cu smântâna și un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci. Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura. Presară deasupra cașcavalul și dă la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie și apetisantă.
  4. Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu ciuperci și pui.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea