Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

Ingrediente

  • Miere – 4 linguriţe
  • Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
  • Bicarbonat – un vârf de cuţit
  • Apă minerală – 1 pahar mare
  • Făină – 400 g
  • Sare – 1 praf
  • Gem – (orice fel; dar să nu fie prea moale)
  • Zahăr vanilat – 2 pliculeţe
  • Nuci măcinate – 200 g
  • Esenţă de rom – 1 linguriţă
  • Zahăr pudră – 150 g

Mod de preparare

  1. Freci mierea cu uleiul, pus picătură cu picătură, sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat dizolvat în esenţă de rom. Adaugi apă minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale.
  2.  Întinzi 4 foi. Fiecare foaie întinsă o ungi cu gem, presari nucă măcinată amestecată cu zahăr vanilat, apoi rulezi.
  3. Coci cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presari zahăr pudră, laşi la răcit şi, când s-a răcit, tai rulada felioare cam de 2 cm lăţime.
  4.  Este o ruladă gustoasă, dar şi săţioasă, datorită nucilor din compoziţie. Pofta buna!

 

Un comentariu


  1. Grozav desert ! Eu as pune gem de capsuni sau de caise.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea

 
Tartă cu ciuperci și pui

Tartă cu ciuperci și pui