Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 4 cepe medii
  • 1 păstârnac, 1 ardei gras
  • 1/2 ţelină
  • 2 morcovi
  • 1-2 cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de unt
  • o cană de smântână vegetală
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se curăţă: morcovii, păstârnacul, ţelina, cartofii, 2 cepe şi se pun la fiert împreună cu sare şi o lingură de ulei de măsline. Când fierbe se adaugă şi ardeiul curăţat de seminţe.
  2. Se lasă supa să se răcoreacă şi se strecoară (se păstrează atât supa clară, cât şi legumele). Se iau urzicile şi se spală sub un jet de apă rece. Se pun la fiert în apa deja clocotită şi se ţin aproximativ 20-25 de minute. Se scurg bine.
  3. Se toacă mărunt cele 2 cepe rămase şi se călesc în ulei, la care se adaugă supa clară şi totul se dă în câteva clocote. Se pasează urzicile şi legumele fierte şi se subţiază cu supa caldă.
  4. Se pune totul într-o oală potrivită, se adaugă untul şi smântâna vegetală,  se sare şi piper după gust.
  5. Supa cremă de urzici se serveşte caldă, cu smântână vegetală şi crutoane sau brânză topită pe pâine prăjită.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea

 
Tartă cu ciuperci și pui

Tartă cu ciuperci și pui