Alimentele banale care te ajută să te relaxezi şi să priveşti viaţa mai optimist

Triptofanul, un compus regăsit în ouă, dar şi în ciocolată, carne roşie, spanac, banane şi carne de curcan, sporeşte sentimentul de încredere în ceilalţi, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Leiden, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Cercetătorii olandezi au efectuat un experiment în cadrul căruia au rugat câţiva voluntari să se împartă în grupe de câte doi şi să ia parte la un joc al încrederii.

În timpul jocului, câte un membru din fiecare grup primeşte o sumă de bani şi i se oferă posibilitatea să dea o parte din ea partenerului. Jocul prevede ca suma oferită să se tripleze, moment în care persoana împrumutată va restitui banii primiţi iniţial.
Jocul este considerat un mod de evaluare a încrederii, deoarece primul jucător poate avea o situaţie mult mai bună, dar numai dacă are suficientă încredere în al doilea jucător încât să îi ofere la început o sumă mare de bani.

Participanţii la experiment au primit suc de portocale, iar, în jumătate dintre cazuri, în suc s-a adăugat triptofan.
Jucătorii care au băut suc de portocale cu triptofan au oferit perechilor lor aproape cu 40% mai mulţi bani, potrivit rezultatelor studiului publicat în revista Psychological Science.

„Încrederea interpersonală este un element esenţial al vieţii sociale şi al comportamentului de cooperare (…). Suplimentarea aportului de triptofan şi consumarea alimentelor care conţin triptofan promovează încrederea interpersonală într-un mod accesibil, eficient şi sănătos”, au afirmat cercetătorii olandezi în studiul respectiv.

Triptofanul se formează în organism în timpul digerării unor proteine şi este un element de construcţie a serotoninei, hormonul «stării de bine» din creier. Este, de asemenea, unsedativ natural, ceea ce explică starea de somnolenţă după o masă cu multă friptură de curcan.

sursa: csid.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea